ZZP Servicedesk

Ik wil graag mijn eigen bedrijfspand, kan dat?

Ik wil graag mijn eigen bedrijfspand, kan dat?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Om je eigen kantoor aan te schaffen heb je geld nodig. Maar geldverstrekkers zitten vaak niet te springen om kredieten te verstrekken aan zpp'ers met 'onzekere inkomsten'. Hoe pak je dat dan aan?
Als zzp’er een pand kopen is niet makkelijk, maar het kan wel

Vraag je eerst af: is kopen wel een goed idee?

Banken willen vaak behalve je businessplan ook de omzetcijfers van de afgelopen drie jaar zien voor ze met je in zee gaan. Maar hoe moet dat dan als je starter bent? Het kan beter zijn om even te wachten. Want waarom wil je eigenlijk al zulke hoge kosten maken aan het begin van je onderneming? Het is waarschijnlijk veel goedkoper om eerst een tijdje vanuit huis te werken. Wat op zijn beurt weer fiscaal voordeel kan opleveren. Huren is natuurlijk ook een optie als je echt dringend een pand nodig hebt. Als je eenmaal goede zaken doet, kun je altijd nog kopen.
 

Waterdicht businessplan

Ben je zover om de stap naar een eigen pand te zetten, dan is het goed om te weten dat ondernemers in sommige branches echt heel moeilijk een lening loskrijgen. De horeca, uitzendbranche, agrarische sector en tweedehandsautodealers zijn de moeilijkste sectoren op dat gebied. Zorg dus voor een waterdicht businessplan en kloppende cijfers – al geldt dat natuurlijk voor iedereen.
 

Kies de juiste geldverstrekker

Geldverstrekkers die veel met zelfstandig ondernemers werken, hebben vaak soepelere basisregels. Daar kun je meestal makkelijker een krediet krijgen.
 

Laat je adviseren

Een financieel adviseur kan met oplossingen op de proppen komen waar jij nooit aan gedacht zou hebben, dus dat loont bijna zeker wel de moeite. Wist je bijvoorbeeld dat sommige geldverstrekkers korting geven op hypotheken voor ondernemers als je daar ook je zakelijke verzekeringen afsluit?
GRATIS WEKELIJKSE ZZP UPDATE

Meld je hier aan voor onze gratis nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte over alles betreft het zelfstandig ondernemerschap. 

ZZP LIDMAATSCHAP

Onbeperkt advies voor een laag bedrag

€ 12,50

 p. maand*

                    * excl. 21% btw 

Met onze ZZP Verkiezingsmatrix zie je in één oogopslag welke partij iets te zeggen heeft over een thema dat voor jou belangrijk is. 

aftrekposten voor zzp'ers
Waar bij een werknemer de (loon- en) inkomstenbelasting direct worden ingehouden, hoef je als zzp’er pas aan het einde van het jaar aan je inkomstenbelasting te denken. Dat bedrag kan snel oplopen, vooral als je meer dan € 20.000 winst maakt….
stoppen met eenmanszaak recht op uitkering stoppen
De coronacrisis hakt er flink in. Hoewel je als zzp’er wellicht aan het heroriënteren bent en hard op zoek gaat naar nieuwe mogelijkheden om je omzet te redden, kan het zijn dat je noodgedwongen moet stoppen. Zijn er mogelijkheden voor een…
Onze zzp'er Sandra Dekker
Na een opleiding makelaardij, verzekeringseconomie, traineeship bij de KLM, diverse managementfuncties, een handel in schilderijen én meegewerkt te hebben aan verschillende startups wist zzp’er Sandra één ding zeker: “Van alle verschillende…
Hulp bij heroriëntatie en bijscholing zzp gemeente
Voor zelfstandig ondernemers en zzp’ers die nu geen inkomsten hebben is niet alleen financiële ondersteuning nodig; ze moeten zich ook breder oriënteren. Als onderdeel van de Tozo-regeling ondersteunt de gemeente per 1 januari 2021 de…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.