Tips om als zzp’er snel je website te maken

Laatste update: 17-06-2024 Leestijd: 2 min Door: Maarten Stad

Wat is een ongevallenverzekering

Als zzp’er weet je maar al te goed dat tijd geld is. Daarom wil je ervoor zorgen dat alles op een zo snel mogelijke manier wordt gedaan, terwijl de kwaliteit hier niet aan in moet boeten. Dit geldt ook op het vlak van een website maken. Wil je graag weten hoe je zo snel mogelijk aan een functionele site komt? In deze blog leer je alles op dit vlak.

Ga voor makkelijk te begrijpen hosting

De eerste tip die we je mee willen geven is om enkel te kiezen voor hosting die eenvoudig te begrijpen is. Denk dan aan bijvoorbeeld WordPress hosting. Door voor dit type hosting te kiezen, vermijd je dat je tijd verspild aan bepaalde randzaken van de hosting zoals het instellen van DNS records. Daarnaast heb je ook geen expert nodig om je dit soort hosting te helpen. Het resultaat? Je bent snel klaar en kan jezelf weer op andere kerntaken van je onderneming richten!

Plan je lay-out

Een goed doordachte lay-out is het halve werk als je snel een website in elkaar wilt zetten. Weet je, het is bijna als een blauwdruk voor je droomhuis; het helpt je om te visualiseren hoe alles eruit komt te zien voordat je daadwerkelijk begint met bouwen. Begin met het schetsen van een simpel ontwerp op papier of gebruik online tools. Bepaal daarna waar je zaken als je logo, menu en andere informatie neer wil zetten. Door deze planning bespaar je niet alleen tijd tijdens het ontwerpproces.

Kies voor een ontwerp dat responsief is

In onze steeds mobieler wordende wereld is het cruciaal dat je website er niet alleen op een desktop geweldig uitziet, maar ook op tablets en smartphones. Kies daarom altijd voor een responsief ontwerp. Je gebruikers merken daardoor geen gebreken doordat je website altijd past bij het schermformaat van het apparaat dat ze gebruiken. Door voor een responsief ontwerp te kiezen, zorg je ervoor dat iedereen, ongeacht het apparaat, jouw site op de beste manier beleeft.

Optimaliseer voor SEO

Verder is het slim om een zoekmachine optimalisatie te doen. Zo wordt je website namelijk een stuk makkelijker door vreemdelingen gevonden. Zie het als het strooien van broodkruimels die leiden naar jouw digitale deur. Begin met het kiezen van de juiste zoekwoorden die jouw content en aanbod beschrijven. Gebruik deze zoekwoorden op een slimme manier in je teksten, titels en zelfs in de alt-text van je afbeeldingen. Zo weet je zeker dat je website het beter doet op Google.

Laat een websitebouwer alles voor je regelen

Denk tot slot aan een websitebouwer. Zij kunnen je leven een stuk makkelijker maken door al dit zware werk van je schouders te nemen. Stel je voor: terwijl jij je concentreert op wat je het beste doet – je bedrijf runnen en je dromen najagen – werkt iemand achter de schermen om jouw digitale thuisbasis te perfectioneren. Een websitebouwer zorgt ervoor dat je de perfecte website krijgt in een snelle levertijd.

Heeft dit artikel je geholpen?

Ja Nee