Rechtsbijstandsverzekering voor zzpers

Rechtsbijstandverzekering voor zzp’ers en freelancers

Met een zakelijke rechtsbijstandverzekering krijg je juridische hulp en advies als je in een conflictsituatie komt met bijvoorbeeld klanten, leveranciers of de overheid.

Als zzp’er heb je met verschillende partijen te maken. Je probeert alles goed te regelen met voorwaarden, contracten en soms handel je in goed vertrouwen. Het kan gebeuren dat anderen, hun afspraken niet nakomen. En dit kan voor jou grote financiële gevolgen hebben. Denk aan een bestelling die niet geleverd wordt, of een klant die niet betaalt.

Een juridisch geschil voeren is complex en duur. Een advocaat inschakelen om jouw belangen te behartigen kost als snel duizenden euro’s. Met een rechtsbijstandverzekering verzeker jezelf van professionele hulp bij conflicten.

Welke risico’s dekt een zakelijke rechtsbijstandverzekering af?

Een rechtsbijstandverzekering geeft dekking voor geschillen met onder andere klanten, leveranciers, concurrenten, je buren, je verhuurder en de overheid.

Dekking rechtsbijstandsverzekering
  • Conflicten die te maken hebben met je bedrijfsvoering
  • Incassorechtsbijstand, hulp om openstaande facturen te incasseren
  • Telefonisch advies. Je kan altijd sparren met een jurist
  • Conflicten in het verkeer
Rechtsbijstandsverzekering dekt niet
  • Conflicten rondom belasting, onroerend goed dat je verhuurt, vermogensbeheer en milieukwesties
  • Bestaande conflicten, van voordat je de verzekering afsluit
  • Conflicten rondom bedrijfsbeëindiging en faillissement

Zakelijke rechtsbijstandverzekering

Andere schadeverzekeringen voor zzp’ers

Naast de bedrijfsrechtsbijstandverzekering zijn er ook andere verzekeringen die je als zzp’er kunt afsluiten om verschillende risico’s af te dekken, zoals:

Aansprakelijkheidsverzekering bedrijven

De aansprakelijkheidsverzekering beschermt je tegen de financiële gevolgen van schades die jij bij anderen veroorzaakt.

Verzekering voor beroepsaansprakelijkheid

Deze beroepsaansprakelijkheidsverzekering is aan te raden wanneer jij als zzp’er schade aan het vermogen van een ander kan veroorzaken. Bijvoorbeeld als je een verkeerd advies geeft en de klant hierdoor financiële schade oploopt.

Autoverzekering

Heb jij een zakelijke auto? Dan heb je ook een zakelijke autoverzekering nodig. Deze verzekering is er niet alleen voor personenauto’s, maar ook voor bestelauto’s en vrachtauto’s.

Computer-/ elektronicaverzekering

Heb je kostbare computers of andere elektronica? Dan biedt de computer elektronica verzekering een uitgebreide dekking. Je verzekert hiermee ook de kosten om data terug te krijgen bij schade.

CAR- of Montageverzekering

De constructieverzekering en montageverzekering is onmisbaar voor zzp’ers in de bouw. Ben jij aannemer of loodgieter? Dan verzeker je ook het werk dat je in uitvoering hebt.

Bedrijfsschadeverzekering

Heb je een (web)winkel en kan je door brand of een storing van je website tijdelijk niet verkopen? Dan vergoedt de bedrijfsschadeverzekering de gemiste (bruto)winst in deze periode.

Eigen vervoerverzekering

Liggen er dure gereedschappen in je eigen bedrijfswagen? Dan is een eigen vervoerverzekering de oplossing voor bijvoorbeeld beschadigd of gestolen gereedschap.

Voordelen van een rechtsbijstandverzekering 

Een rechtsbijstandverzekering voorkomt dat je op een bepaald moment heel veel geld kwijt bent aan juristen. Zodra een advocaat jouw dossier oppakt begint de teller te lopen. En het is maar de vraag of je deze kosten ook bij de andere partij vergoed gaat krijgen. Ook als je in het conflict in gelijk wordt gesteld is dit niet altijd het geval.

Een rechtsbijstandverzekering kun je zien als een abonnement op juridische bijstand. Je betaalt een vast bedrag per maand en je bent verzekerd dat als je een geschil hebt, er juristen voor je klaar staan.

Er zijn vele situaties denkbaar waarbij je rechtsbijstand nodig hebt. Denk aan een klus waar je weken aan gewerkt hebt en de klant betaalt vervolgens niet. Een leverancier kan een gebrekkig product leveren. Of de verhuurder van jouw pand die jou onterecht zaken in rekening brengt. In dit soort situaties word je altijd snel en kundig bijgestaan. Ook als jouw conflict voor de rechter moet verschijnen.

Hoe komt een zakelijke rechtsbijstandverzekering tot stand?

Een rechtsbijstandverzekering afsluiten is eenvoudig. Met een aantal klikken bereken je de verzekeringspremie. Wil je de verzekering snel afsluiten? Dat kan! Je ontvangt na het afsluiten direct een bevestiging van de verzekering in je mailbox en bent vanaf dat moment verzekerd.

Bovendien word je binnen één werkdag gebeld door een adviseur die jouw pakket met je doorneemt en controleert. Zo weet je zeker dat je de juiste verzekeringen afsluit. Alle verzekeringen zijn dagelijks opzegbaar, je zit nergens aan vast.

Waar moet je als zzp’er aan voldoen om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten?

Iedere zzp’er die een rechtsbijstandverzekering wil afsluiten, moet een KVK-nummer hebben. Door middel van jouw KVK-nummer bereken je direct je premie.

Zakelijke rechtsbijstandverzekering