Zakelijke autoverzekering zzp'ers
Zakelijke autoverzekering

Ben je zzp’er en heb je een auto gekocht voor het uitoefenen van je beroep? Dan is dat vaak een flinke investering geweest. Als deze beschadigd raakt of gestolen wordt heb je vaak niet zomaar de middelen voor een nieuwe. Daarom is een goede autoverzekering erg belangrijk.

Wat verzekert een zakelijke autoverzekering?

Met de zakelijke autoverzekering verzeker je schade aan je auto. Maar minstens zo belangrijk is dat je jezelf ook verzekerd tegen de schade die jij met jouw auto aan een ander veroorzaakt. Een WA- verzekering (wettelijke aansprakelijkheid) is zelfs verplicht. Deze kan je aanvullen met een (beperkt) casco dekking. Hiermee verzeker je de auto zelf.

Aanvullend kun je kiezen voor een dekking voor:

  • Rechtsbijstandverzekering Motorrijtuigen. Hiermee krijg je juridische bijstand en rechtshulp na een ongeluk vergoed.
  • Schadeverzekering voor Inzittenden. Hiermee krijg je de schade die de inzittenden lijden door een ongeval vergoed. Ook als jij het ongeluk veroorzaakt.

Welke risico’s dekt een (bestel)autoverzekering af?

Met de WA-dekking voldoe je aan de verplichting om je wettelijke aansprakelijkheid te verzekeren. Wil je schade aan je eigen bedrijfsauto ook verzekeren? Kies dan ook voor een beperkt casco- of casco-dekking.

WA
  • Schade aan (spullen van) anderen
Beperkt casco
  • Inbraak, diefstal, joyriding
  • Ruitschade
  • Brand, storm, hagel, bliksem en botsing met dieren
Casco
  • Schade aan je auto door een aanrijding (eigen schuld) of vandalisme
  • Pechhulp in het buitenland
Wat is niet verzekerd
  • Schade door opzet
  • Rijden zonder rijbewijs of door rijden onder invloed
  • Schade tijdens betaald personenvervoer, koerier- en/of bezorgdiensten
  • Verhuur van de auto
  • Snelheidswedstrijden

Zakelijke autoverzekering

Andere schadeverzekeringen voor zzp’ers

Naast de autoverzekering zijn er ook andere verzekeringen die je als zzp’er kunt afsluiten. In het Zekerheidspakket van Nationale-Nederlanden kun je 19 verschillende verzekeringen sluiten. Hieronder de meest gesloten verzekeringen door zzp’ers.

Aansprakelijkheidsverzekering bedrijven

De aansprakelijkheidsverzekering beschermt je tegen de financiële gevolgen van schades die jij bij anderen veroorzaakt. Inventaris- en goederenverzekering

Inventaris- en goederenverzekering

Deze verzekering biedt dekking voor schade aan je bezittingen, zoals de spullen in je kantoor. Ook verzeker je met deze verzekering je voorraden. Lees hier meer over de inventaris- en goederenverzekering voor zzp’ers.

Rechtsbijstandsverzekering

Biedt juridische hulp als er een geschil is met bijvoorbeeld een klant of leverancier. Lees hier meer over een rechtsbijstandsverzekering voor zzp’ers.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Deze verzekering is aan te raden wanneer jij als zzp’er schade aan het vermogen van een ander kan veroorzaken. Bijvoorbeeld als je een verkeerd advies geeft en de klant hierdoor financiële schade oploopt. Lees hier meer over de beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers en freelancers.

Computer-/ elektronicaverzekering

Heb je kostbare computers of andere elektronica? Dan biedt de computer elektronica verzekering een uitgebreide dekking. Je verzekert hiermee ook de kosten om data terug te krijgen bij schade. Lees hier meer over een computer- en elektronicaverzekering voor ondernemers.

CAR- of Montageverzekering

Deze verzekering is onmisbaar voor zzp’ers in de bouw. Ben jij aannemer of loodgieter? Dan verzeker je ook het werk dat je in uitvoering hebt. Lees hier meer over de CAR verzekering en bekijk ook de montageverzekering.

Bedrijfsschadeverzekering

Heb je een (web)winkel en kan je door brand of een storing van je website tijdelijk niet verkopen? Dan vergoedt de bedrijfsschadeverzekering de gemiste (bruto)winst in deze periode. Lees hier meer over de bedrijfsschadeverzekering voor zzp’ers.

Eigen vervoerverzekering

Liggen er dure gereedschappen in je eigen bedrijfswagen? Dan is een eigen vervoerverzekering de oplossing voor bijvoorbeeld beschadigd of gestolen gereedschap.

Voordelen van een (bestel)autoverzekering

Met een WA verzekering voldoe je aan de wettelijke plicht om de schade aan anderen te verzekeren. Deze wet bestaat om anderen te beschermen in het verkeer. Een letselschade kan zomaar in de miljoenen lopen en de meeste ondernemers of particulieren hebben dit niet beschikbaar. Daarom is er een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering.

Een casco- of beperkt cascoverzekering is een vrije keuze. Een heel oude bestelbus die volledig is afgeschreven hoef je niet te verzekeren tegen een deukje of krasje. Maar heb je net een nieuwe bedrijfsauto gekocht of een goede tweedehands auto, dan kan schade of diefstel een flinke deuk in je portemonnee zijn. Zeker als je voor je werk afhankelijk bent van je vervoersmiddel is het fijn als een verzekeraar de schade regelt en vergoedt.

Heb je een bus met daarin dure materialen of gereedschappen? Denk dan ook na over een eigen vervoersverzekering. Dit is een verzekering waarmee je de inhoud van je bus verzekert tegen bijvoorbeeld diefstal.