Flexwerken bij WeWork in Amsterdam

Laatste update: 08-11-2023 Leestijd: 3 min Door: Redactie ZZP Servicedesk

WeWork Amsterdam

De redactie test flexwerkplekken

Waar kun je het beste zitten als je een dagje wilt flexwerken? De redactie van ZZP Servicedesk zoekt het voor je uit door verschillende flexwerkplekken te testen. Dit keer heeft ons team een dag gewerkt bij WeWork in Amsterdam.

Op de Weteringschans in Amsterdam opende WeWork begin 2015 de eerste locatie in Nederland. Het concept komt uit Amerika en heeft wereldwijd meer dan 25.000 leden op 15 locaties. Als je lid bent, mag je op al die locaties werken. Handig voor zzp’ers die regelmatig naar het buitenland reizen.

De abonnementen zijn maandelijks opzegbaar en flexibel. Zo kun je kiezen of je 24 uur toegang wilt tot een werkplek of dat je slechts een paar dagen per maand komt werken. Dit kun je allemaal opgeven via de smartphone-app van WeWork. Via die app kun je ook vergaderzalen reserveren, gasten toevoegen, hulp vragen aan het personeel en contact zoeken met andere ondernemers. De bedenkers van WeWork willen vooral een community opbouwen. Daarom zijn er regelmatig netwerkactiviteiten, borrels en is er een communitymanager die je helpt om contacten leggen.

Z: Slecht

ZZ: Matig

ZZZ: Voldoende

ZZZZ: Goed

ZZZZZ: Geweldig

Score WeWork

Inrichting: Er zijn bijna 400 werkplekken in het pand op de Weteringschans, verdeeld over twee verdiepingen. In de gezamenlijke ruimte zijn flexwerkplekken, maar je kunt ook een vast kantoor, loungeruimte of vergaderzaal huren. De inrichting is modern, licht en stijlvol.

Score: ZZZZ

WiFi: Werkt prima

Score: ZZZZ

Koffie/Thee: Koffie en thee zijn de hele dag gratis te verkrijgen. Bijzonder: Vanaf het middag uur kun je zelfs gratis bier tappen. De koffie is gemaakt van echte bonen en je kunt zelfs kiezen voor sojamelk in je cappuccino. Op de biertap hebben ze Affligem en Heineken.

Score: ZZZZ

Bereikbaarheid: De locatie is bereikbaar met de auto, maar een parkeerplek vinden is lastig en duur. Met het openbaar vervoer is WeWork wel goed bereikbaar: met de tram vanaf Amsterdam Centraal ben je er binnen 10 minuten.

Score: ZZZ

Kosten: Je betaalt 175 euro per maand voor een flexwerkplek in de openbare ruimte. Je hebt dan 24 uur per dag en 7 dagen per week toegang, maar je hebt geen vaste plek. Een vaste plek kost 225 euro. Een eigen kantoortje heb je vanaf 350 euro per maand. Bij al deze abonnementen zijn koffie, thee en bier onbeperkt inbegrepen.

Score: ZZZ

Netwerkmogelijkheden: WeWork is een wereldwijde community. Je kunt dus niet alleen netwerken met je buurman, maar met flexwerkers over de hele wereld. Je komt met mensen in contact in de gezamenlijke ruimtes, op de borrels of via de app. Internationale mensen ontmoet je niet alleen via je smartphone, maar ook in de werkruimtes. Met een abonnement mag je namelijk bij alle locaties van WeWork ter wereld komen werken. Dat gebeurt ook, merkten wij tijdens onze werkdag.

Score: ZZZZZ

Lunch: Er wordt geen lunch geserveerd, maar er is wel een ruimte om gezamenlijk te eten. Je kunt je eigen eten kwijt in verschillende koelkasten. De locatiemanager geeft ook tips over waar je in de buurt goede broodjes kunt halen.

Score: ZZ

Gastvrijheid: De locatie wordt gerund door vier behulpzame, enthousiaste jonge gastheren en gastvrouwen. Zij zijn van 9 tot 6 aanwezig voor hulp en vragen, maar de werkplekken zijn 24 uur toegankelijk.

Score: ZZZZ

Geluid: Je kunt kiezen om in een algemene ruimte te zitten en volop te kletsen. Als je wat rust nodig hebt of moet bellen, zijn er ook stilteruimtes.

Score: ZZZZZ

Stopcontacten: Voldoende aanwezig

Score: ZZZZ

 

Ondernemeralerts
Ondernemer Alerts

Ontvang net als 11,295 de laatste tips

    Heeft dit artikel je geholpen?

    Ja Nee