ZZP Servicedesk

Gemeenten helpen zzp’ers bij heroriëntatie en omscholing als onderdeel van de Tozo-regeling

Gemeenten helpen zzp’ers bij heroriëntatie en omscholing als onderdeel van de Tozo-regeling

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Voor zelfstandig ondernemers en zzp'ers die nu geen inkomsten hebben is niet alleen financiële ondersteuning nodig; ze moeten zich ook breder oriënteren. Als onderdeel van de Tozo-regeling ondersteunt de gemeente per 1 januari 2021 de heroriëntatie van de ondernemer. Dit is een nieuwe taak die in het verlengde van de Tozo-regelingen bij de gemeenten is komen te liggen.

Steun

Zelfstandig ondernemers en zzp’ers kunnen steun krijgen bij heroriëntatie op een ander verdienmodel of een baan in loondienst. Dat kan via coaching, advies, bij- of omscholing. Gemeenten hebben hiervoor middelen gekregen waarmee ze samen met de zelfstandig ondernemers inventariseren of, en welke ondersteuning nodig is. 

Gemeenten zijn momenteel hard aan het werk om het beleid te ontwikkelen en te bepalen hoe ze invulling willen geven aan hun nieuwe taak in de ondersteuning van ondernemers bij hun heroriëntatie.

Contact met gemeente

Heb je als ondernemer behoefte aan ondersteuning? Neem dan contact met de gemeente waar je bent ingeschreven.

GRATIS WEKELIJKSE ZZP UPDATE

Meld je hier aan voor onze gratis nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte over alles betreft het zelfstandig ondernemerschap. 

ZZP LIDMAATSCHAP

Onbeperkt advies voor een laag bedrag

€ 12,50

 p. maand*

                    * excl. 21% btw 

Met onze ZZP Verkiezingsmatrix zie je in één oogopslag welke partij iets te zeggen heeft over een thema dat voor jou belangrijk is. 

meldpunt zzp nationale ombudsman
Zzp’ers met schulden kunnen voor hulp en ondersteuning aankloppen bij de gemeente. Deze is wettelijk verplicht om ook aan hen schuldhulp aan te bieden. Maar gebeurt dat ook echt? En hoe moeilijk is het voor zzp’ers om die hulp te krijgen? Om deze…
aftrekposten voor zzp'ers
Waar bij een werknemer de (loon- en) inkomstenbelasting direct worden ingehouden, hoef je als zzp’er pas aan het einde van het jaar aan je inkomstenbelasting te denken. Dat bedrag kan snel oplopen, vooral als je meer dan € 20.000 winst maakt….
stoppen met eenmanszaak recht op uitkering stoppen
De coronacrisis hakt er flink in. Hoewel je als zzp’er wellicht aan het heroriënteren bent en hard op zoek gaat naar nieuwe mogelijkheden om je omzet te redden, kan het zijn dat je noodgedwongen moet stoppen. Zijn er mogelijkheden voor een…
Onze zzp'er Sandra Dekker
Na een opleiding makelaardij, verzekeringseconomie, traineeship bij de KLM, diverse managementfuncties, een handel in schilderijen én meegewerkt te hebben aan verschillende startups wist zzp’er Sandra één ding zeker: “Van alle verschillende…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.