Gemeenten helpen zzp’ers bij heroriëntatie en omscholing als onderdeel van de Tozo-regeling

Laatste update: 08-11-2023 Leestijd: 1 min Door: Redactie ZZP Servicedesk

Gemeente helpen met Tozo wijziging

Voor zelfstandig ondernemers en zzp'ers die nu geen inkomsten hebben is niet alleen financiële ondersteuning nodig; ze moeten zich ook breder oriënteren. Als onderdeel van de Tozo-regeling ondersteunt de gemeente per 1 januari 2021 de heroriëntatie van de ondernemer. Dit is een nieuwe taak die in het verlengde van de Tozo-regelingen bij de gemeenten is komen te liggen.

Steun

Zelfstandig ondernemers en zzp'ers kunnen steun krijgen bij heroriëntatie op een ander verdienmodel of een baan in loondienst. Dat kan via coaching, advies, bij- of omscholing. Gemeenten hebben hiervoor middelen gekregen waarmee ze samen met de zelfstandig ondernemers inventariseren of, en welke ondersteuning nodig is.

Gemeenten zijn momenteel hard aan het werk om het beleid te ontwikkelen en te bepalen hoe ze invulling willen geven aan hun nieuwe taak in de ondersteuning van ondernemers bij hun heroriëntatie.

Contact met gemeente

Heb je als ondernemer behoefte aan ondersteuning? Neem dan contact op met de gemeente waar je bent ingeschreven.

Heroriëntatie ondersteuningspakket

De wachttijd bij veel gemeenten is echter inmiddels flink opgelopen en kan wel 3 tot 4 weken duren tot de aanvraag in behandeling genomen kan worden. Voor veel zzp’ers is dit niet acceptabel en daarom biedt ZZP Servicedesk een heroriëntatie ondersteuningspakket aan dat al kan starten binnen enkele dagen.

Lees hier alles over het ZZP Servicedesk heroriëntatie ondersteuningspakket

Heeft dit artikel je geholpen?

Ja Nee