ZZP Servicedesk

Koud bellen vanaf 1 juli verboden – Plus 3 tips

zzp'er aan de telefoon

Koud bellen vanaf 1 juli verboden – Plus 3 tips

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Veel zzp’ers vervloeken het, maar tegelijkertijd is het voor velen een cruciale stroom van nieuwe klanten: koud bellen. Vanaf 1 juli 2021 verbiedt de nieuwe Telecommunicatiewet jou als zzp’er deze koude manier van acquisitie toe te passen. Wat mag nog wel en hoe kun je het beste met deze nieuwe regelgeving omgaan? We zetten de belangrijkste tips voor je op een rij.

Wat houdt de nieuwe regel precies in?

Wil jij als zzp’er blijven verkopen via de telefoon? Vanaf 1 juli 2021 mag je consumenten en ondernemers zonder rechtspersoonlijkheid alleen nog telefonisch benaderen als diegene daar expliciet toestemming voor heeft gegeven.

Bovendien moet je zorgen dat het telefoonnummer waarmee je belt altijd zichtbaar is voor de ontvanger. Anoniem bellen mag niet meer.

Mag je bestaande klanten bellen?

Wat nu als je bestaande klanten wilt bellen over een nieuw aanbod? Dit is nog toegestaan, maar er komt een maximale periode waarbinnen je contact op mag nemen. Deze termijn wordt via zelfregulering bepaald.

Verkopen aan bestaande relaties is een van de meest effectieve manieren om je omzet te verhogen. Zet je telefoonvrees dus opzij en pak de telefoon. Met de vier o’s van succesvolle acquisitie vergroot je jouw kans op succes. Nu je jouw bestaande klanten minder vaak mag bellen, is een effectieve aanpak belangrijker dan ooit.

Tip 1: Creëer warmere leads

Was jij als zzp’er voor een groot deel afhankelijk van koude acquisitie om aan nieuwe klanten te komen? Verdiep je in de kansen van online marketing om deze afhankelijkheid te verkleinen.

Onderzoek bijvoorbeeld de kansen van social media of e-mail marketing om een nieuwe aanvoer van nieuwe klanten te realiseren. 

Tip 2: Realiseer de voordelen behorend bij online verkopen

Verkocht jij met name telefonisch omdat klanten geen mogelijkheid hadden om online jouw producten of diensten af te nemen? Het bouwen van een webshop biedt gigantische kansen. Met deze handige tips kun je een eigen webshop vanaf de grond opbouwen.

Voor het realiseren van verkeer naar je nieuwe webshop, is zoekmachine marketing vaak essentieel.

Tip 3: Netwerken

Nu de wereld langzaam weer open lijkt te gaan en events weer toegestaan zijn, is offline netwerken een slimme manier om aan nieuwe klanten te komen. Ben je van nature bovengemiddeld introvert? Geen nood! Met deze tien tips staat niets je in de weg!

GRATIS WEKELIJKSE ZZP UPDATE

Meld je hier aan voor onze gratis nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte over alles betreft het zelfstandig ondernemerschap. 

ZZP LIDMAATSCHAP

Onbeperkt advies voor een laag bedrag

€ 12,50

 p. maand*

                    * excl. 21% btw 

bezorgde zzp'er aan keukentafel
Elke twee jaar houden TNO en het CBS een enquête onder duizenden zzp’ers om hen aan de tand te voelen over hun financiën, gezondheid en tevredenheid. Wat valt op uit de nieuwste editie van de Zelfstandigen Enquête Arbeid (ZEA)? We zetten de…
belasting
Ben je als zzp’er in liquiditeitsproblemen geraakt door de coronamaatregelen, dan kan je uitstel van betaling krijgen tot 1 oktober 2022. Een verzoek daartoe moet voor 1 juli 2021 bij de belastingdienst zijn ingediend. De Tweede Kamer wil echter…
laptop and shopping bags, online shopping concept.
Lever je met jouw webshop goederen in de EU aan klanten die geen btw-aangifte doen en behaal je met die webshop een jaaromzet van 10.000 euro of meer? Dan moet je die btw vanaf 1 juli 2021 meestal aangeven in het EU-land waar je…
Mike Verbruggen aan bureau
Opgroeiende met ondernemende ouders werd Mike Verbruggen van jongs af aan continu blootgesteld aan ondernemersprikkels. Sinds de middelbare school had hij de vurige wens een succesvolle ondernemer te worden. Zijn wens is niet veranderd. Zijn…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.