Pauze nemen: het mag!

Laatste update: 08-11-2023 Leestijd: 3 min Door: Redactie ZZP Servicedesk

pauze nemen

De wereld vergaat niet tijdens een momentje voor jezelf. Dat realiseerde ik mij nadat ik een hilarische blog had gelezen van een zelfstandig onderneemster. Ik herkende me heel erg in haar verhaal. In haar blog omschreef ze hoe zij op een middag de stoute schoenen aantrok en 10 minuten pauze nam. En weet je wat? De wereld was niet vergaan! Plus ze had ook nog eens extra energie om al haar werk ruimschoots af te krijgen die dag.

Het einde van de wereld

Nu is pauze bij mij iets wat vanzelfsprekend komt. Als ik aan het werk ben en de kleine man wordt wakker dan gaat mijn werk opzij en dat komt de kleine meneer op de eerste plek. Hij is ten slotte de reden dat ik mijn baan in loondienst heb opgezegd. Dus als hij wakker is gaan we spelen, eten, een boekje lezen, een tekenfilmpje kijken of op avontuur naar de speeltuin, kinderboerderij of de bibliotheek. Ik bedoel, dan ben ik goed bezig met mijn pauzes toch? Hoeveel ondernemers kunnen zeggen dat ze hun pauze bij de kinderboerderij hebben doorgebracht?

Zo werkt het niet

Ja, fout gedacht dus. Pauze is natuurlijk niet van de ene fulltime bezigheid in de andere fulltime bezigheid rollen. Toen ik in de blog las dat de schrijfster zeker 10 minuten met haar voeten omhoog van een kopje koffie had genoten, werd ik enigszins jaloers. Ik heb geen 10 minuten op een dag om even mijn voeten omhoog te doen. Ben ik niet aan het werk, dan ben ik bezig met het huishouden, de kleine man, de grote man, het hondje of de kat. Tel daarbij tijd op voor persoonlijke verzorging en dan zijn mijn 24 uur van die dag wel op.

Respect

Voordat mensen denken dat ik niet geniet van de tijd met de kleine man (of de grote man). Natuurlijk geniet ik ervan. En ik ben ook echt deels van mening dat het een goede manier van pauze vieren is, maar tien minuten met mijn voeten omhoog van het zonnetje, een kopje koffie/thee of gewoon even van helemaal niets genieten? Tijdens een werkdag? Wauw, ik had opeens heel veel respect voor die dame, die ik niet kende en waar ik nog niet eerder iets van gelezen had. En ik nam me voor om dit ook te gaan proberen.

Gewoon niets

En zowaar! Van de week heb ik het ook gedaan. Echt waar!! Ik heb het gewoon gedaan. Ik heb de telefoon op stil gezet, de pc op slaapstand, de laptop dicht geklapt, de radio uit gedaan en de kleine man op bed gelegd. En toen… deed ik even helemaal niets. Gewoon niets. Ik heb tien minuten op de bank gezeten met een groot glas verse muntthee en ik deed niets. En weet je wat? De wereld is inderdaad niet vergaan. Na die tien minuten is mijn mailbox niet geëxplodeerd, het geluid op mijn telefoon kon gewoon weer aan. De laptop en de pc startten ook zonder problemen op en de radio ging vrolijk door met muziek spelen. Best een aanrader eigenlijk.
Ondernemeralerts
Ondernemer Alerts

Ontvang net als 11,295 de laatste tips

    Heeft dit artikel je geholpen?

    Ja Nee