ZZPSERVICEDESK

Weinig omzet? Check je recht op aftrekposten!

Weinig omzet? Check je recht op aftrekposten!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Als zzp’er werk je hard voor je bedrijf, maar een goede omzet is niet vanzelfsprekend. Zeker als je net bent gestart. Maar blijft je omzet laag? Dan kán dat gevolgen hebben voor de aftrekposten. Hier lees je hoe dat zit.
Advertorial

 

Wat heeft mijn omzet te maken met mijn aftrekposten?

Dat zit zo. Als zzp’er kun je alleen gebruik maken van de aftrekposten voor ondernemers als je ´ondernemer voor de inkomstenbelasting’ bent. En één van de dingen die daarbij meeweegt, is de omzet van je bedrijf. Is je omzet erg laag? Dan kan dat gevolgen hebben, zeker als dat meerdere jaren zo blijft.
 

En, is mijn omzet voldoende?

Dat is niet zomaar 1-op-1 te zeggen. Een lage omzet is namelijk niet altijd een probleem. Misschien ben je net gestart en moet je bedrijf nog op stoom komen. Of heeft jouw bedrijf het even wat moeilijker. Dat kan natuurlijk gebeuren.

Daar komt bij: voor recht op aftrekposten kijkt de Belastingdienst niet alleen naar je omzet, maar naar jouw hele situatie als ondernemer. De omvang en omzet van je bedrijf weegt daarom mee. Maar ook: hoe zelfstandig ben je? Loop je ondernemersrisico? Zit er continuïteit in je bedrijf?

 

Hoe check ik hoe het voor mij zit?

Dat kan heel eenvoudig, met de OndernemersCheck van de Belastingdienst. Een korte, online check die jou een goede indicatie geeft of je ‘ondernemer bent voor de inkomstenbelasting’. Belangrijk, want dat bepaalt of je gebruik kunt maken van de aftrekposten voor ondernemers. Je checkt het snel, eenvoudig en anoniem.

 

Doe de OndernemersCheck

Dan weet je direct of je ondernemer bent voor de inkomstenbelasting. En of je kunt rekenen op aftrekposten. Zo kom je later niet voor verrassingen te staan. Check het direct

 

Dit artikel is opgesteld in opdracht van de Belastingdienst

ZZP LIDMAATSCHAP

ONBEPERKT ADVIES VOOR EEN LAAG BEDRAG

  • Persoonlijk contact met een bedrijfsadviseur
  • Direct antwoord op jouw vragen
  • Bereikbaar via telefoon, chat, mail en WhatsApp
  • Scan van aangifte inkomstenbelasting
  • Startersgesprek (circa 20 minuten)
  • Toegang tot een interessant ZZP netwerk
  • Toegang tot kennisevents en workshops

€ 12,50

 p/m*

                    * excl. 21% btw 

ComputerComputer
Belastingaangifte
Belastingaangifte doen is een vervelende, maar noodzakelijke taak. Als ondernemer kun je er verschillende voordelen uit halen die vaak over het hoofd worden gezien….
Je bent net voor jezelf begonnen en het is zo ver: je mag je eerste factuur versturen! Dat is een van de mooiste momenten…
Je bent in loondienst en je wilt daarnaast aan de slag als zzp’er. Dit kan zijn omdat je uiteindelijk ondernemer wilt worden of omdat…
Reizen met de trein
Soms moet je als zzp’er voor je opdrachtgever op pad. Je komt bij je klant op locatie of gaat voor hem naar een bepaalde…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.