Weinig omzet? Check je recht op aftrekposten!

Laatste update: 10-11-2023 Leestijd: 2 min Door: Redactie ZZP Servicedesk

weinig omzet aftrekposten

Als zzp’er werk je hard voor je bedrijf, maar een goede omzet is niet vanzelfsprekend. Zeker als je net bent gestart. Maar blijft je omzet laag? Dan kán dat gevolgen hebben voor de aftrekposten. Hier lees je hoe dat zit.

Wat heeft mijn omzet te maken met mijn aftrekposten?

Dat zit zo. Als zzp’er kun je alleen gebruik maken van de aftrekposten voor ondernemers als je ´ondernemer voor de inkomstenbelasting’ bent. En één van de dingen die daarbij meeweegt, is de omzet van je bedrijf. Is je omzet erg laag? Dan kan dat gevolgen hebben, zeker als dat meerdere jaren zo blijft.

En, is mijn omzet voldoende?

Dat is niet zomaar 1-op-1 te zeggen. Een lage omzet is namelijk niet altijd een probleem. Misschien ben je net gestart en moet je bedrijf nog op stoom komen. Of heeft jouw bedrijf het even wat moeilijker. Dat kan natuurlijk gebeuren.

Daar komt bij: voor recht op aftrekposten kijkt de Belastingdienst niet alleen naar je omzet, maar naar jouw hele situatie als ondernemer. De omvang en omzet van je bedrijf weegt daarom mee. Maar ook: hoe zelfstandig ben je? Loop je ondernemersrisico? Zit er continuïteit in je bedrijf?

Hoe check ik hoe het voor mij zit?

Dat kan heel eenvoudig, met de OndernemersCheck van de Belastingdienst. Een korte, online check die jou een goede indicatie geeft of je ‘ondernemer bent voor de inkomstenbelasting’. Belangrijk, want dat bepaalt of je gebruik kunt maken van de aftrekposten voor ondernemers. Je checkt het snel, eenvoudig en anoniem.

Doe de OndernemersCheck

Dan weet je direct of je ondernemer bent voor de inkomstenbelasting. En of je kunt rekenen op aftrekposten. Zo kom je later niet voor verrassingen te staan. Check het direct.

vind je eerste klant
Template klanten vinden

Vind eenvoudig je eerste klant

Download nu

Heeft dit artikel je geholpen?

Ja Nee