De 5 beste netwerklocaties voor zzp’ers

Laatste update: 08-11-2023 Leestijd: 2 min Door: Redactie ZZP Servicedesk

Beste netwerklocaties voor zzpers

Wanneer je zelfstandig ondernemer bent, kom je er snel achter dat het hebben van een groot netwerk erg belangrijk is. Nieuwe mensen ontmoet je overal, maar de beste connecties houd je over aan een bezoekje aan een van deze netwerklocaties.

Flexwerkplek

Wanneer je toch aan het werk moet maar wel graag wilt netwerken, dan is een flexwerkplek een mooie uitkomst. Er zijn flexwerkplekken door heel Nederland die vaak vol zitten met andere zzp’ers. Vaak moet je betalen om op een flexwerkplek te mogen werken. Maar bij sommige werkplekken, zoals Seats2meet, kun je terecht in ruil voor sociaal kapitaal, zoals het delen van jouw kennis met andere ondernemers. Zo heb je meteen een reden voor het aanknopen van een interessant gesprek.

Netwerkborrel

Netwerkborrels zijn er in alle soorten en maten en zijn door heel het land te vinden. Sommigen zijn voor iedereen toegankelijk, anderen kosten geld en kun je allen bezoeken op uitnodiging. Ook de sfeer kan per borrel heel erg verschillen. Er zijn bijvoorbeeld borrels die speciaal gericht zijn op zelfstandig ondernemers en bieden een informele sfeer om jouw netwerk uit te breiden. De Bitterballenborrel is een voorbeeld van een gratis en laagdrempelige ondernemersborrel die op verschillende plaatsen wordt gehouden.

netwerken
Leer netwerken

Haal meer plezier uit netwerken

Gratis meedoen

LinkedIn

LinkedIn is een online platform waarop je jouw netwerk kunt ontwikkelen en bijhouden. Veel bedrijven en ondernemers maken gebruik van dit platform, waardoor het een uitermate geschikte manier is om nieuwe mensen te ontmoeten en misschien wel nieuwe opdrachten binnen te halen. Met jouw persoonlijke profiel, aangevuld met jouw cv, kun je direct aan de slag met netwerken. Je kunt namelijk ook de connecties bekijken van de personen die onderdeel uitmaken van jouw netwerk.

Open coffee

Onder het genot van een kop koffie kun je op een informele manier netwerken met andere ondernemers. Open coffees worden door heel het land georganiseerd en zijn vaak gratis. Open coffees worden, in tegenstelling tot de netwerkborrels, vaak ‘s ochtends rond koffietijd gegeven.

Netwerkverenigingen

Wanneer je de drempel om in je eentje naar een netwerkborrel of Open coffee te gaan nog te hoog vindt, kun je besluiten om je aan te sluiten bij een van de vele netwerkverenigingen. Zo zijn er ook verenigingen die zich richten op zzp’ers, zoals Zzp Valley in de omgeving Barneveld. Het doel van deze netwerkverenigingen is het delen van de onderlinge kennis, maar ook het bereiken van andere zzp’ers en het vergroten van de zichtbaarheid van ondernemers.

Ondernemeralerts
Ondernemer Alerts

Ontvang net als 11,295 de laatste tips

    Heeft dit artikel je geholpen?

    Ja Nee