ZZP Servicedesk

Zakelijke rekening openen als zzp’er: een vergelijking

zakelijke rekening vergelijken voor zzp'ers

Zakelijke rekening openen als zzp’er: een vergelijking

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Wanneer je voor jezelf begint moet je van alles regelen. Een van die ‘regeldingen’ is het openen van een zakelijke rekening. Het is nogal een werk om alle aanbieders met elkaar te vergelijken. Daarom hebben wij dat voor je gedaan. Check wat de verschillende banken je bieden en bepaal wat het beste bij jou past.

ABN Amro

Wat: Zakelijke rekening met een Starterspakket (Ondernemen Betaalpakket).

Kosten: 9,75 euro per maand. Alle standaard binnenlandse transacties via internetbankieren zijn gratis. Voor bij- en afschrijvingen van contante transacties, cheques, spoedbetalingen, non-SEPA betalingen, betalingen in vreemde valuta en papieren rekeningafschriften worden wel kosten in rekening gebracht. Voor een betaalpas betaal je 1,50 euro per maand.

Voorwaarden: Als je starter bent, krijg je de eerste zes maanden gratis. Je moet dan wel korter dan een jaar ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel.

Rabobank

Wat: Zakelijke rekening met eerste jaar startersvoordeel (je betaalt dan 0,00 euro).

Kosten: Een zakelijke rekening kost normaal 9,95 euro per maand. Je krijgt korting op betaalproducten, en bijvoorbeeld je aansprakelijkheidsverzekering en arbeidsongeschiktheidsverzekering. Voor dit bedrag krijg je een rekeningnummer, betaalpas en toegang tot online bankieren.

Voorwaarden: Je moet minder dan een jaar bij de Kamer van Koophandel staan ingeschreven om in aanmerking te komen voor het startersvoordeel.

ING

Wat: Starterspakket (zakelijke rekening, betaalpas en mobielbankieren app, internetbankieren)

Kosten: Zes maanden gratis. Na zes maanden wordt het Starterspakket een Ondernemerspakket en dit kost 9,90 euro per maand.

Voorwaarden: De onderneming moet minder dan een jaar geleden zijn opgericht en je mag nog geen zakelijk betaalpakket bij ING hebben.

SNS

Wat: ZZP Rekening (zakelijke rekening, wereldpas en internetbankieren)

Kosten: Voor 7,50 euro per maand krijg je een zakelijke rekening met 1.000 transacties per jaar, een betaalpas en internetbankieren. Papieren afschriften kosten 0,60 euro per verzending. Een spoedbetaling kost 4,50 euro.

Voorwaarden: Je kunt kiezen voor deze rekening als je:

 • geen mensen in dienst of  meewerkende partner hebt
 • de enige eigenaar bent
 • niemand anders hoeft te machtigen
 • geen batchbetalingen doet
 • vooral diensten levert
 • geen incassocontract nodig hebt
 • niet of nauwelijks contant betaald krijgt

Knab

Wat: Knab Zakelijk (betaal- en spaarrekeningen, internetbankieren, betaalpas)

Kosten: Het eerste jaar ontvang je 50% korting, waardoor je 3,00 euro per maand betaalt. Daarna betaal je 6,00 per maand. Je krijgt dan 1000 transacties en kunt zoveel spaarrekeningen openen als je wilt.

Voorwaarden: Je wordt als starter gezien wanneer je maximaal drie jaar ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel.

Triodos

Wat: Internet Zakelijke Rekening

Kosten: 12,50 euro per maand voor internetbankieren en 20 euro per jaar voor een wereldpas.

Voorwaarden: Triodos heeft geen speciale aanbieding voor starters.

ASN Bank

Wat: ASN Betalen Zelfstandigen

Kosten: De eerste drie maanden gratis, daarna 6,00 euro per maand met één wereldpas.

Voorwaarden:

 • Je bent zelfstandig ondernemer (freelancer, zzp’er) met een eenmanszaak of bv.
 • Je bedrijf heeft maximaal 2 medewerkers in dienst.
 • Je hebt niet meer dan 1.000 bij- en afschrijvingen per jaar.
 • Je wilt als enige gemachtigd worden voor de rekening van je bedrijf.
 • Je wilt dat je onderneming bijdraagt aan een duurzamere wereld.

Voor de exacte tarieven per transactie kun je op de websites van de verschillende banken terecht. Klopt er iets niet? Stuur een mailtje naar onze redactie

GRATIS WEKELIJKSE ZZP UPDATE

Meld je hier aan voor onze gratis nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte over alles betreft het zelfstandig ondernemerschap. 

ZZP LIDMAATSCHAP

Onbeperkt advies voor een laag bedrag

€ 12,50

 p. maand*

                    * excl. 21% btw 

Met onze ZZP Verkiezingsmatrix zie je in één oogopslag welke partij iets te zeggen heeft over een thema dat voor jou belangrijk is. 

Wil je je administratie op een efficiënte, moderne en makkelijke manier inrichten? Dit whitepaper helpt je daarbij. Zo wordt boekhouden zelfs leuk!

Binnen 24 uur je factuur betaald

Je hebt er misschien weleens mee te maken gehad: je diensten zijn al weken geleden geleverd maar de opdrachtgever heeft je factuur nog steeds niet betaald. Lees in dit gratis whitepaper hoe factoring uitkomst kan bieden.

meldpunt zzp nationale ombudsman
Zzp’ers met schulden kunnen voor hulp en ondersteuning aankloppen bij de gemeente. Deze is wettelijk verplicht om ook aan hen schuldhulp aan te bieden. Maar gebeurt dat ook echt? En hoe moeilijk is het voor zzp’ers om die hulp te krijgen? Om deze…
aftrekposten voor zzp'ers
Waar bij een werknemer de (loon- en) inkomstenbelasting direct worden ingehouden, hoef je als zzp’er pas aan het einde van het jaar aan je inkomstenbelasting te denken. Dat bedrag kan snel oplopen, vooral als je meer dan € 20.000 winst maakt….
vier fiscale voordelen voor de zzp'er
Als zelfstandig ondernemer kun je gebruikmaken van allerlei fiscale voordelen en regelingen. Naast de bekende startersaftrek, de MKB-winstvrijstelling en de zelfstandigenaftrek zijn er nog kleinere, meer specifieke fiscale mogelijkheden. We zetten…
Wat is een afschrijving
Een afschrijving is de voorspelde waardevermindering van een bedrijfsmiddel dat je hebt aangeschaft. Hoe werkt afschrijven…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.