Hoe maak je een succesvol zakelijk Twitter-account?

Laatste update: 08-11-2023 Leestijd: 3 min Door: Redactie ZZP Servicedesk

Succesvol Twitter account

Twitter is een platform waarop je snel korte berichten, foto’s en video’s kunt delen. In tweets van maximaal 280 tekens kun je ideeën en andere content snel en gemakkelijk aan anderen laten lezen. Uit het Nationaal Social Media Onderzoek 2022 blijkt dat dagelijks bijna 3,5 miljoen Nederlanders gebruikmaken van Twitter. Dit maakt het ook een geschikt platform voor bedrijven. Wil jij ook een succesvol zakelijk Twitter-account? Lees hier stap voor stap wat je moet doen.

Stap 1: Maak een Twitter-account aan

Klik hier om een account aan te maken en vul jouw zakelijke gegevens in. Twitter maakt geen onderscheid tussen zakelijke- of privéaccounts.

Stap 2: Kies een profielfoto

Wanneer je een account hebt aanmaakt voor je onderneming, is het belangrijk om een professionele profielfoto te gebruiken. Bedenk waar jouw bedrijf voor staat en kies een foto die hierbij aansluit. Je kunt er ook voor kiezen om jouw logo in te stellen als profielfoto. Klik op Profiel bewerken en vervolgens op Je profielfoto wijzigen om een profielfoto te kiezen.

Stap 3: Vul je bio in

De biografie is misschien wel het meest waardevolle deel van het Twitter-account. Dit is een van de eerste dingen die gelezen worden als iemand jouw profiel bezoekt. Vertel daarom kort en krachtig waar jouw onderneming voor staat en welke producten of diensten je aanbiedt. Pas wel op dat je niet gaat overdrijven en noem jezelf dus niet zomaar een expert of guru. Je biografie pas je aan door bij Profiel bewerken de tekst onder jouw Twitternaam te veranderen.

Stap 4: Achtergrond instellen

Naast een profielfoto en biografie, krijgen bezoekers van jouw profiel ook een achtergrondfoto en een header te zien. Zorg dat deze, net als jouw profielfoto, aansluiten bij het imago van jouw bedrijf. Een header kan ook gebruikt worden om te laten zien dat je ook actief bent op andere kanalen. (voorbeeld) De achtergrond en header en verander je bij het bewerken van je profiel bij Verander achtergrond foto

Stap 5: Bedenk een doel

Het heeft weinig nut om gebruik te maken van Twitter als je niet weet wat je wilt bereiken. Wil je meer naamsbekendheid of ben je uit op nieuwe klanten? Hier kun je vervolgens je content op afstellen.

Stap 6: Zakelijk vs. privé

Het kan positief werken om zo nu en dan persoonlijke content op jouw zakelijke Twitter-pagina te plaatsen. Zo krijgen jouw volgers een indruk van de persoon achter de organisatie. Toch moet er een duidelijke scheiding blijven tussen zakelijk en privé. Plaats bijvoorbeeld niet zomaar een tweet met politieke uitingen. Dit kan bij een aantal volgers niet in de smaak vallen, waardoor dit je volgers en op termijn zelfs klanten kan kosten. Als je toch graag je mening wilt delen, kun je het beste een privé-account aanmaken. Deze kun je afschermen, zodat jij mensen toestemming moet geven om jouw tweets te mogen lezen.

Stap 7: Interessante content

Uiteindelijk is iedere gebruiker uit op zoveel mogelijk volgers. Door interessante content te plaatsen blijf je jouw volgers boeien en trek je ook nieuwe volgers aan. Daarnaast is het belangrijk in beeld te blijven. Plaats daarom minimaal één a twee keer per week een tweet.

Stap 8: Gebruik hashtags

Door hashtags (#) te gebruiken kun je jouw bereik vergroten. Anderen kunnen namelijk zoeken op deze tags en komen zo terecht bij jouw tweets. Gebruik echter wel alleen interessante hashtags, want een hele zin in vol met hekjes leest voor niemand lekker.

Stap 9: Links

Bind de bezoekers van je website, Facebookpagina of LinkedIn ook aan jouw Twitter-account. Door op andere kanalen een link naar je Twitterpagina te plaatsen kunnen bezoekers gemakkelijk doorklikken.

Lees hoe je meer uit social media kunt halen in het artikel over de social media marketing trends van 2023.

Knab klant

Bankrekening nodig als zzp'er?

Wij adviseren Knab, hét zakelijk bankpakket voor zzp'ers.

Heeft dit artikel je geholpen?

Ja Nee