Geld verdienen met TikTok

Laatste update: 05-01-2024 Leestijd: 7 min Door: Redactie ZZP Servicedesk

Starten met TikTok

Met wereldwijd 1 miljard gebruikers, waarvan 3 miljoen Nederlandse gebruikers, is TikTok populairder dan ooit en een perfect kanaal om je geld mee te verdienen! TikTok is een app waar korte video’s gemaakt én gedeeld kunnen worden met anderen. Hoewel TikTok vooral bekend is onder jongeren, neemt het aantal volwassen gebruikers ook sterk toe. Niet gek dus dat steeds meer bedrijven inspringen op deze populariteit.

Waar voorheen enkel de populairste ‘TikTokkers’ met veel volgers geld konden verdienen op het kanaal, kunnen tegenwoordig ook gebruikers met minder volgers geld verdienen op TikTok.

Lees in dit artikel op welke 6 manieren jij geld kunt verdienen met TikTok. Verder geven we je 6 tips om je TikTok account te laten groeien, vertellen we je waar je op moet letten als je bedrijfsmatig aan de slag wilt met TikTok en beantwoorden we de meestgestelde vragen.

Misschien ook interessant:

6 manieren om geld te verdienen met TikTok in 2024

Met deze 6 manieren kan jij geld verdienen op TikTok:

 1. Word TikTok-influencer
 2. Verkoop succesvolle TikTok-accounts
 3. Word TikTok-consultant en/of manager
 4. Werk samen met een betrouwbaar merk
 5. Plaats advertenties
 6. Plaats affiliate links naar webshops

1: Word TikTok-influencer

Niet de makkelijkste maar wel de bekendste manier om geld te verdienen met TikTok: word influencer. Een influencer is iemand die zichzelf inzet of door een bedrijf wordt ingezet om invloed uit te oefenen op het gedrag van een bepaalde doelgroep. Om influencer te worden, moet je publiek groot genoeg zijn om te spreken van ‘beïnvloeding van een doelgroep’.

Verderop in dit artikel geven we je 7 tips om je TikTok-account te laten groeien. Volg de tips, laat je account groeien en word TikTok-influencer!

2: Verkoop succesvolle TikTok-accounts

Veel bedrijven zien de kansen van TikTok en willen een TikTok-account, maar weten niet waar ze moeten beginnen. Hierdoor wordt het aanmaken van een dergelijk account vaak op de lange baan geschoven. En precies daar ligt een markt voor de ervaren gebruiker die graag geld wil verdienen met TikTok: creëer een succesvol TikTok-account dat gerelateerd is aan een specifieke niche (kleding, reizen, kunst, koken), benader bedrijven binnen die niche, vertel ze over de kansen en mogelijkheden van TikTok en verkoop het account voor een goed bedrag.

3: Word TikTok-consultant en/of -manager

TikTok is één van de meest ingewikkelde kanalen om écht te begrijpen: het unieke concept van het kanaal zorgt er namelijk voor dat trends elkaar snel afwisselen. Wie vandaag nog niet bekend is, kan morgen opeens viraal gaan.

Ben jij iemand die trends bedenkt of herkent, hier snel op inhaakt en succes boekt? Ga er dan je geld mee verdienen! Als TikTok-consulent help jij bedrijven te groeien op TikTok. Je geeft adviezen en helpt bedrijven deze adviezen toe te passen in de praktijk.

Als TikTok-manager onderhoud je het TikTok-account van een ander. Je zorgt ervoor dat er regelmatig video’s worden geplaatst, je vergroot het netwerk, je regelt de marketing en je zorgt voor samenwerkingen met merken en/of influencers. Je kunt je werkzaamheden eventueel ook uitbreiden naar andere social media-kanalen.

4: Werk samen met een betrouwbaar merk

Je hoeft geen duizenden volgers te hebben om een samenwerking met een betrouwbaar merk aan te gaan. Veel merken kiezen er namelijk bewust voor om samenwerkingen aan te gaan met personen met minder volgers.

Deze personen hebben namelijk vaak een persoonlijkere band met hun volgers dan iemand met een miljoen volgers. En welke campagnes lijken geloofwaardiger en leveren meer op? Juist, de campagnes met de zogenoemde micro-influencers.

Benader op een unieke manier betrouwbare merken die passen bij jouw stijl en TikTok-account, laat zien wat jij kunt bieden, maak hen enthousiast en sleep een mooie samenwerking binnen.

5: Plaats advertenties

Wil je TikTok gebruiken om de naamsbekendheid van je eigen bedrijf te vergroten of het aantal bezoekers op je website te verhogen? En wil je op die manier geld verdienen via TikTok? Plaats dan advertenties. Het plaatsen van advertenties kost geld, maar verdient zich vaak ook weer (ruim) terug. Er zijn verschillende soorten advertenties die je kunt plaatsen, namelijk:

 1. Een In-Feed video
  Deze video lijkt op de normale TikTok-video, echter kun je aan deze video een doorklik-button toevoegen naar je website. De In-Feed video is de goedkoopste en meest voorkomende manier van adverteren op TikTok.
 2. Tile Experiences
  Deze manier van adverteren lijkt op de In-Feed video, echter kun je bij Tile Experiences meer gedetailleerde informatie aan de video toevoegen over de producten die je aanbiedt (bijv. prijzen, foto’s).
 3. Brand Takeover

Een Brand Takeover is een video van een aantal seconden die gelijk zichtbaar is als een gebruiker de TikTok-app opent. De gebruiker kan deze advertentie niet overslaan. In iedere categorie kan slechts één merk/bedrijf voor 24 uur deze vorm van adverteren kopen. Dit betekent dat je gedurende die 24 uur geen concurrentie hebt van andere merken of bedrijven.

6: Plaats affiliate links naar webshops

Steeds meer webshops en andere bedrijven doen aan affiliate marketing. Bij affiliate marketing worden partners gevraagd producten te promoten via bijvoorbeeld hun social media-kanalen. Levert dit het bedrijf extra online bezoekers of verkopen op? Dan ontvangt de partner over iedere extra bezoeker of verkoop die plaatsvindt via zijn/haar kanaal een affiliate commissie.

Op TikTok kun je gemakkelijk producten promoten via je video’s. Worden je kijkers enthousiast, klikken ze op de affiliate link die ze naar de productpagina van het bedrijf brengt en kopen ze het product? Dan krijg jij hier een bedrag voor. Tegenwoordig is het zelfs mogelijk een bedrag te ontvangen wanneer kijkers enkel naar een pagina doorklikken zonder iets te kopen.

Ook voor bedrijven is affiliate marketing via TikTok een mooie manier om geld te verdienen of het aantal leads te verhogen. Tiktok biedt namelijk veel kansen en brengt weinig risico’s met zich mee. Je betaalt enkel voor resultaat, je vergroot de naamsbekendheid van je bedrijf/merk en je bereikt veel mensen.

Bedrijfsmatig aan de slag met je TikTok-account? Let dan hierop

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, kun je met je TikTok-account geld verdienen en heeft het zeker potentie om een succesvolle onderneming te worden. Zodra je bedrijfsmatig aan de slag wilt met je TikTok-account moet je, net als iedere andere Nederlandse ondernemer, je inschrijven bij de Kamer van Koophandel.

Lees hier waar je als startende zzp’er allemaal op moet letten. Verdien je geld met je TikTok-account? Dan moet je waarschijnlijk inkomstenbelasting betalen en btw afdragen. Houd hiervoor een goede administratie bij. Deze administratie kun je uitbesteden aan een goede boekhouder, maar kun je uiteraard ook zelf doen.

6 tips om je TikTok account te laten groeien

 1. Focus op kwaliteit, niet kwantiteit
 2. Deel je video’s ook op andere kanalen en vergroot je publiek
 3. Gebruik relevante hashtags
 4. Wees uniek, blijf uniek
 5. Doe inspiratie op bij anderen
 6. Maak een Pro Account aan en analyseer

Tip 1: Focus op kwaliteit, niet kwantiteit

Om je bereik op TikTok te vergroten, is het belangrijk regelmatig een video te plaatsen. Nog belangrijker is dat de video van hoge kwaliteit is. Film je video’s met een goede camera, blijf binnen je niche, kies bijpassende filters en zorg, zodra je de video wilt uploaden, dat de HD-functie van je TikTok-account is ingeschakeld.

Tip 2: Deel je video’s ook op andere kanalen en vergroot je publiek

Tegenwoordig kun je gemakkelijk je TikTok-video’s delen op andere social media-kanalen. Zo bereik je niet alleen je volgers op je TikTok-account, maar ook de volgers op je andere social media-kanalen.

Tip 3: Gebruik relevante hashtags

Door relevante hashtags te gebruiken, vergroot je de kans om op de pagina’s van andere ‘TikTokkers’ te verschijnen. Iedereen die TikTok gebruikt, ziet namelijk video’s van de mensen die hij/zij volgt én voorgestelde video’s die willekeurig worden gekozen door het TikTok-algoritme op basis van ieders interesses.

Komen jouw hashtags overeen met de interesses van een andere gebruiker? Dan is de kans groot dat je op zijn/haar pagina verschijnt. Wordt deze persoon getriggerd door je video? Dan heb je er waarschijnlijk weer een volger bij.

Tip 4: Wees uniek, blijf uniek

Waar op veel social media-kanalen iedere influencer vergelijkbare content plaatst, is het op TikTok juist goed om vernieuwend te zijn. Kijkers willen verrast worden en dat lukt het best met unieke video’s. Ook wanneer je bereik groeit, is het ontzettend belangrijk om bij jouw stijl te blijven. Je volgers volgen je namelijk niet voor niets.

Tip 5: Doe inspiratie op bij anderen

TikTok heeft zo’n groot bereik, dat het niet moeilijk is om inspiratie op te doen. Kijk bij andere ‘TikTokkers’, zoek uit welke onderwerpen en filters populair zijn en haak hierop in. Maar let op: laat je inspireren en ga niet kopiëren. Unieke video’s winnen het altijd van de gekopieerde versies.

Tip 6: Maak een Pro Account aan en analyseer

Ben je benieuwd welke doelgroep je bereikt met jouw video’s? Of hoeveel mensen jouw account bekijken? Maak dan een Pro Account aan. Met een Pro Account krijg je toegang tot uitgebreide statistieken (aantal kijkers, volgers, profielweergaven), zie je jouw meest populaire video’s en vind je meer informatie over je kijkers (geslacht, leeftijd, locatie).

Met deze informatie kun je video’s maken die nog beter aansluiten op je kijkers. Het maken van een Pro Account is gratis en gemakkelijk: bij de instellingen van je account kun je overschakelen naar een Pro Account.

FAQ Tiktok

TikTok is wereldwijd een populaire app waar korte video’s gemaakt én gedeeld worden met meer dan 1 miljard gebruikers.

Je verdient geld met TikTok door te adverteren, affiliate links te plaatsen, samen te werken met bekende merken, succesvolle TikTok-accounts te verkopen of door TikTok-consultant, -manager of -influencer te worden.

Je kunt met de volgende social media-kanalen geld verdienen:

 • TikTok: Adverteren, producten promoten, accounts verkopen of managen
 • Facebook: Adverteren, producten promoten, accounts verkopen of managen
 • Instagram: Adverteren, producten promoten, accounts verkopen of managen
 • Linkedin: Adverteren
 • Snapchat: Producten promoten
 • Pinterest: Producten promoten
 • Twitter: Nieuwsberichten, onderzoeken of bedrijven promoten
 • YouTube: Producten promoten of geld ontvangen voor het aantal kijkers (ongeveer €1,- per duizend kijkers).

Heeft dit artikel je geholpen?

Ja Nee