ZZPSERVICEDESK

Wat is een vlog?

Wat is een vlog?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Nee, het is geen tikfout. Het is vlog met een v. En we zullen het maar meteen weggeven: een vlog is een blog in videovorm. Je kunt zo’n vlog snel en makkelijk in elkaar zetten, maar daar moet je wel een aantal dingen voor weten.

Waarom vloggen in plaats van bloggen?

Als je geen schrijf-, maar wel spreektalent hebt dan is een vlog waarschijnlijk meer iets voor jou dan een blog. Ook wanneer je weinig tijd hebt, kan het in je voordeel werken. Het kost immers meer tijd om een mooi verhaal van 500 woorden op te tikken dan om 500 woorden uit te spreken. Daarnaast kun je met een vlog toch de luie lezers bereiken die liever een video kijken dan een blog lezen.

Hoe gebruik ik een vlog voor mijn bedrijf?

Je kunt een vlog perfect gebruiken om te laten zien over welke kennis je beschikt. Vlog over onderwerpen binnen jouw vakgebied waar je kijkers iets aan hebben. Zo zien potentiële klanten wat je in huis hebt. Pas wel op dat je vlog geen reclameboodschap wordt, maar inhoudelijk iets toevoegt voor je publiek. Iedereen zapt immers weg bij reclame.

Past een vlog bij jou?

Met een vlog kun je nog meer van jezelf laten zien dan met een blog. Dat kan ook een valkuil zijn. Je kijkers zien hoe je eruitziet, horen hoe je praat, zien je lichaamstaal en je mimiek. Je potentiële klanten vormen -bewust of onbewust- een oordeel over je. Vloggen is dus vooral aan te raden als je goed bent in het spreken voor groepen en zelfverzekerd bent voor de camera. Anders kan het juist in je nadeel werken.

Hoe maak ik een vlog?

Je kunt met alles waar een camera op zit een vlog maken. Met je smartphone, je webcam, je videocamera en je fototoestel (als daar een videofunctie op zit). Let er op dat je het apparaat altijd horizontaal vasthoudt. Dat ziet er op internet mooier uit, omdat je dan beeldvullende kwaliteit hebt. Als je filmpje klaar is, kun je hem uploaden op YouTube. YouTube geeft je een embedlink en -code waarmee je het filmpje weer op je eigen website kunt zetten of delen via social media.

Hoe lang moet een vlog zijn?

Let op dat je je vlog niet te lang maakt, want dan haakt je kijker af. Anderhalve minuut is een ideale lengte, maar als je informatie relevant en interessant blijft dan kun je die tijd best wat oprekken.

ZZP LIDMAATSCHAP

ONBEPERKT ADVIES VOOR EEN LAAG BEDRAG

  • Persoonlijk contact met een bedrijfsadviseur
  • Direct antwoord op jouw vragen
  • Bereikbaar via telefoon, (web)chat en mail
  • Scan van aangifte inkomstenbelasting
  • Startersgesprek (circa 20 minuten)
  • Toegang tot een interessant ZZP netwerk
  • Toegang tot kennisevents en workshops

€ 12,50

 p/m*

                    * excl. 21% btw 

Je bent zzp’er, schrijft makkelijk en bent expert in jouw vakgebied. De blogs op jouw eigen website worden goed gelezen, maar je wilt meer…
5 handige apps voor in de auto
Brandstof besparen, kilometerregistratie bijhouden, files vermijden: met deze apps tover je je tablet of smartphone om in een supertool voor in de auto. …
Woocommerce SEO
Het optimaliseren van je WordPress-website voor zoekmachines (SEO) doe je misschien al met de WordPress SEO-plugin van Yoast. Voor een webshop werkt SEO nét…
introductie e-commerce
Google Analytics heeft een e-commerce functie. Maar wat is e-commerce en hoe kun je het gebruiken? In dit artikel leg ik je uit wat…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.